3D Yazıcı ile Eğitim Hobi ve Hayatımızı Baştan Yaratacağız

Zaxe’nin Genel Müdürü Emre Akıncı, Türkiye’de yerli üretimin sektör lideri oldukları 3D yazıcıların gelecekte çok önemli bir noktaya ulaşacağını belirtti. Akıncı, özellikle hobi ve eğitim alanında bu yazıcılarla beraber hayatımızın tekrar yaratılacağına vurgu yaptı.

Türkiye’nin en büyük yerli 3D yazıcı üreticisi Zaxe’nin Genel Müdürü Emre Akıncı, sektördeki son gelişmeleri anlattı. Pandemi sürecinin başlangıcında hayati önem taşıyan siperlikleri üreterek geniş kitleler tarafından tanınan 3D yazıcıların, yine Covid-19 döneminde yaygınlaştığını anlatan Akıncı, ABD’deki kullanımın oldukça yaygın olduğunu, aynı durumun Türkiye’de de olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin teknolojik gelişmeleri 2 yıl geriden takip ettiğini ama daha sonra dünyayı da geçen bir çabaya ulaştığını anlatan Akıncı, “Dünyada hemen her eve 3D yazıcılar giriyor. Türkiye’de de 3D yazıcıların fiyatlarının alınabilir seviyeye gelmesiyle de sektörümüz daha çok konuşulur hale geliyor. Son 6 aydır endüstriyel taraftan talep görüyoruz. Son 6 yıldır Türkiye’deyiz. Ama son bir yılda, bu akıma sahip olan herkesin evinde ve üretim yapan her firmada 1 tane 3D yazıcı sahipliği artıyor” dedi.

10’da 1’i Fiyatına Model Uçak Basın

3D yazıcıların hobi amaçlı da yaygın olarak kullanıldığını anlatan Akıncı, özellikle maket yapmak ve LEGO tarzı oyuncakları üretmek için dünyada yaygın şekilde yer aldığını anlattı. 3D cihazlarla bu tür maketlerin ve oyuncakların 10’da bir fiyatına denk geldiğini anlatan Emre Akıncı, “Çocukluğumda yaptığım özel uçakları, Hollanda’da Çek Cumhuriyeti’nde tasarımcılar 2 metrelik, 3 metrelik ve uçabilir halde yapıyorlar. Tasarımını çok cüzi paraya alıp yapabiliyorsunuz. 20×20 CM’lik printerde bunu basabiliyorsunuz. PDF montaj dosyası da gönderiliyor size. 7-8 bin TL’lik bir modeli siz bin TL’ye mal edebiliyorsunuz. Kırılan parçayı da hemen tekrar basabiliyorsunuz” diye konuştu.

Orijinal Parçayı Siz Üretin

3D yazıcıları deneyimi olmayan kişilerin bile rahatça tasarım yapmakta ve üretimde kullanabildiğini anlatan Akıncı, bu konuda 1 milyona yakın ücretsiz tasarımın internette yer aldığını anlattı. Otomobil parçasından, mobilyaya, beyaz eşyadan birçok ürüne kadar her konuda yedek parça üretimi yapılabildiğinin altını çizen Akıncı “Milimetrenin binde biri ile çalışan bir sistem olduğu için, görsel olarak bir enjeksiyon çıktısı gibi değil ama 6 aydır üzerinde çalıştığımız sistemle, aseton buharı ile üretimdeki tüm pütürler son ürün kalitesine dönüyor” dedi.  

ABD Pazarı 23 Milyar Dolar Olacak

Türkiye’deki 3D pazar büyüklüğünün 20 milyon dolar olduğunu anlatan Akıncı, pazarın 30 milyon dolara yükseleceğini belirtti. Pazar lideri ABD hakkında bilgi veren Emre Akıncı “ABD’de pazar büyüklüğünün 2023 yılında 23 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Yani bu pazar giderek büyüyecek.  Dünyada kıyafet firmaları bile 3D yazıcılarla üretime başladılar. Bazı üretim yerlerinde 800 yazıcılı üretim alanları oluşmaya başladı. 1-2 Euro maliyetle 100 Euro maliyetli bir parçayı kendiniz üretebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar İçin Çok Önemli

Kendilerine başvuran tüm kurumlara eğitim verdiklerini de anlatan Emre Akıncı, özellikle çocukların 3D yazıcı ile tanışmasını istediklerini söyledi. Tablet ile bir çocuğun eğitim alabildiğini anlatan Akıncı, 3D yazıcı ile 1.500 öğrencinin yeteneklerini ortaya koyacağını belirterek, Bize başvuran tüm kurum ve kuruluşlarla çalışıyoruz. Onlara eğitim veriyoruz. Bu teknoloji çok hızlı gelişiyor. Neden bizden de yeni Aziz Sancar’lar ve Biontech’ler çıkmasın? Bu potansiyele sahibiz. Aileler çocuklarına bu imkanı en düşük modellerden başlayarak sağlayabilirler” dedi.

Total
0
Shares
Önceki haber

2021’de Neler Konuşacağız?

Sonraki haber

Korkuya Kapılmadık İhracat Planlarımızı Çoğalttık

İlginizi çekebilir

E-Ticarette Başarı için 3 Formül: Doğru Pazar Yeri Seçimi, Pazar Yerinin Yönetimi ve İnfluencer Kampanyası

Dünyayı saran Covid-19 salgını döneminde e-ticaret ve e-ihracatta yaşanan artışların markalara yansıması için doğru pazar yeri seçimi çok önemli. Dünyanın 126 ülkesinde influencer kampanyaları düzenleyen, firmalara pazar yeri yönetimi desteği sağlayan DEX’in CEO’su Emrah Pamuk, basit çözümlerle büyük başarıların elde edilebileceğini söyledi. Pamuk, e-ticaret ile e-ihracatta doğru pazar yerini seçmek için profesyonel destek almanın markaların ilk adımı doğru atmasını sağladığını belirterek, “Bunun yanında pazar yerinin doğru yönetimi ve hedef kitleye uygun influencer kampanyası gelince, tanınırlık, satış ve ciro artışı kaçınılmaz oluyor” dedi.
Devamını oku