540 Milyon Facebook Kullanıcısının Bilgisi Tehlikede

Güvenlik uzmanları yüz milyonlarca Facebook hesabına ait bilgilerin yanlışlıkla halka açık sunucularda barındırıldığını tespit etti.

UpGuard isimli güvenlik kurumu, iki farklı şirketin yaptığı bir hatayla 540 milyon kullanıcının bilgilerini açıkta bıraktığını ortaya koydu. Bilgilerin kaldırılması talebine ise iki firmadan da cevap gelmedi.

Bu firmalardan ilki Meksika merkezli dijital medya şirketi Cultura Colectiva. Firma Facebook’ta yer alan yorum, tepki, beğeni ve hesap isimleri gibi verileri, şifresiz olarak herhangi birinin erişebileceği şekilde Amazon S3 veri depolama merkezine aktarmış. Kaliforniya merkezli uygulama şirketi At The Pool ise başka bir sunucuya fotoğraf, arkadaş listesi, konum belirtme ve ilgi alanları gibi daha hassas bilgileri açıkta bırakacak şekilde depolamış. Konuya müdahale eden Facebook, verilerin kaldırılması için Amazon’la iletişime geçmiş durumda.

Sosyal medya devi Facebook’un adı 2018 yılında da benzer bir problemle anılmıştı. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalında Facebook’un 87 milyon kullanıcı ait verisi bir uygulama yardımıyla ele geçirilmiş ve bu bilgiler Ted Cruz ve Donald Trump gibi isimlerin seçim kampanyalarına katkıda bulunmak için kullanılmıştı.

Total
1
Shares
Önceki haber

Cepte Yeni Trend: Hibrit Zoom

Sonraki haber

5G’nin Faaliyete Geçeceği İlk Ülke İle Tanışın

İlginizi çekebilir

Turizmde, Daha Az İnsan Müdahalesiyle Daha Konforlu ve Güvenli Konaklama Deneyimi

Securitas Technology Türkiye, turizm sektörüne sunduğu teknoloji odaklı çözümlerle daha az insan müdahalesiyle daha konforlu ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Kaldıkları otelde kendileri ve eşyalarının güvende olduğunu hissetmek isteyen misafirlerin bu beklentisini en üst düzeyde karşılayan elektronik güvenlik çözümleri, turizm tesislerinin daha verimli işletmelere dönüşmesine de katkı sunuyor.
Devamını oku