Boston Dynamics’in Robotları İş Başı Yapıyor

Boston Dynamics, lojistik yerleştirmeye 3D çözümler üreten girişim firması Kinema Systems’i satın aldı. Peki bu ne anlama geliyor?

Boston Dynamics’in yayınladığı videolar, teknoloji tutkunu olsun olmasın her kesimden insanı heyecanlandırmayı başarıyor. Robotların yetenekleri, çevreye verdiği tepkiler ve hareket kapasiteleri günlerce manşetlerden düşmüyor. Ancak geçtiğimiz hafta yayınlanan video diğerlerinden farklı olarak, iş başındaki robotları sergileyip konuya farklı bir açıdan yaklaşmamıza sebep oldu.


Handle isimli robotlar depoda istiflenmiş kutuları paletlere yerleştirmede etkileyici bir iş ortaya koyuyor.

Firmanın niçin son videosunda lojistik düzenlemeye odaklı robotlarını sergilediği gelen haberle netlik kazanmış oldu. Boston Dynamics yaptığı duyuruyla Kinema Systems isimli girişim firmasını satın aldığını ilan etti. Kinema Systems, lojistik yönetimi ve depolama alanında 3D çözümler üretmesiyle dikkat çekiyor. Robotik endüstrisindeki pek çok girişimci şirketten farklı olarak Kinema’nın pazarda halihazırda kullanılan Pick isimli bir ürünü de var. Pick, endüstriyel robotlar için tasarlanmış dünyanın ilk 3D görsel derin öğrenme sistemi olarak tanımlanıyor. Böylece Boston Dynamics pazardaki ilk ticari ürünü Boston Dynamics Pick sistemi olacak.

Anlaşma sonrasında teknolojinin adı Boston Dynamics Pick Sistemi olarak yenilendi.

Halihazırda endüstride görev alan bir sistemi bünyesine katması sonrasında Boston Dynamics’in buradan elde edecekleri geri dönüş ve tecrübeyi kullanarak robotlarını ihtiyaçlara göre yeniden tasarlayacağı açıklandı.

Kaynak: https://techcrunch.com

Total
1
Shares
Önceki haber

2020’de 100 Milyon Kişi AR Teknolojisiyle Alışveriş Yapacak

Sonraki haber

BMW ve Microsoft Güçlerini Akıllı Fabrikalar İçin Birleştiriyor

İlginizi çekebilir

VR/AR İle Sanal İletişim ve Çalışan Verimliliğini Artırmanın Yolları

Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, VR/AR teknolojileriyle şirketlerde sanal iletişimin ve çalışan verimliliğinin önemli ölçüde artırılabildiğini söylüyor. Son dönemde Pandemi ile beraber “Uzaktan çalışma” modelinde artış olduğunu ve gerçeklik algısında ve verimlilikte kayıpların başladığını paylaşan İnan, Dünyanın neresinde olursa olsun çalışanları bir araya getiren bu teknolojilerin, güçlü bir çalışma ve iletişim ortamı sağladığını ve, işe alımdan eğitime, iş süreçlerini takipten yeni fikirleri hayata geçirmeye kadar birçok noktada VR/AR teknolojilerinin çalışan performansını nasıl artırdığını 9 madde de ortaya koyuyor.
Devamını oku