Bulutta Yerli Markaların Önü Gerçekten Açılacak mı?

Geçen ay yayınlanan ve kamu kurumlarında açık kaynaklı e-posta hizmetini engelleyen kararname neler getirecek?

Geçtiğimiz ay gündemi Kişisel Verileri Koruma Kurumu gündeme damgasını vurdu. Kurum tarafından alınan 31/05/2019 tarihli ve 2019/157 sayılı kararı gereğince kamuda açık e-posta servisleri kullanılamayacak. Peki bu karar “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın” sloganının ve “Yerli üretimin önü açılsın” diyerek sahte gündem yaratanların suratında tokat gibi patlayacak mı?

Microsoft ve Google için kötü günler başlıyor

Bu karar aslında birçok açıdan yerli üreticiler için fırsat niteliği taşıyor. Karar ilk etapta Google, Microsoft gibi köhnemiş şirketlerin Türkiye’ye veri merkezi yatırımı yapmasını sağlamak için alınmış olarak algılanıyor. Ancak bu gibi kurumların böyle bir yatırma gerek görmedikleri de tüm sektör tarafından bilinen acı bir gerçek. Çünkü Türkiye’ye yatırım yapılmaz, bu ülkeden bolca para kazanılır ve gerektiği zaman da çıkılır gidilir mantığıyla hareket eder bu şirketler.

Microsoft ve Google aslında iki kötü örnek ve bu örnekleri çoğaltmak da mümkün. Ancak biz konumuza tekrar dönelim ve yerli bulut şirketlerinin kulağına suyu kaçıralım. Herkesin yerli çığlıkları attığı, “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın” içinin bomboş bir söylem olduğu günümüzde aslında bu karar yerli şirketler için bulunmaz bir fırsat.

Korkmayın, yatırımları artırın

Böylesi kötü ekonomik koşullar altında yatırım yap demek en kaba tabiriyle “bekara eşini boşamak” gibi gelebilir kulağa. Ancak bu kararın bir stratejinin parçası olduğunu düşünürsek bence yatırım yapmanın tam zamanı. Laf aramızda bu karardan etkilenen kurum ve kuruluşların yerli ortaklara yöneldiğini şimdiden duymaya başladık. Şimdi sıra sizde, görelim bakalım Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalabilecek mi?

Total
7
Shares
Önceki haber

Robot Trafik Polisleri Yollarda!

Sonraki haber

Başarıya Giden Yol Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nden Geçiyor

İlginizi çekebilir

E-İhracat İçin Dijital Fabrika Mantığı ile Kişiye Özel Marketing Dönemi

Dünya piyasalarında iki yıldır son hızla süregelen büyük değişim, markaları ani ve keskin ekonomik ivmelere karşı hazırlıklı olmaya mecbur kılıyor. Yaşanan ekonomik krizler, savaşlar ve pandemi hem e-ticaret, hem de e-ihracatı hayli önemli bir noktaya ulaştı. Bu aşamada bir marka başarılı olmak istiyorsa sadece üretimde değil dijital pazarlamada, pazar yeri yönetiminde, lojistikte, müşteri geri dönüşlerine yanıt vermekte ve ihracatta en önde olmalı. Amaçlarının e-ticaret ve e-ihracattaki artışa katkı sunmak olduğunu belirten Digital Exchange’in CEO’su Emrah Pamuk, “Birbirinden farklı disiplinleri ve uzmanlıkları gerektiren tüm bu uygulamaları aynı anda hayata geçirmek için ise Dijital Fabrika yaklaşımı şart. Bir Türk markasının ürünü ve hizmetini 4.5 milyar sosyal medya kullanıcısı arasından doğru ismi bulup, ona ulaştırıp, ülke ekonomisini büyütmek için kitlelere değil kişiye özel marketing ile başarı sağlıyoruz” dedi.
Devamını oku