Dünyada İlk Kez İnsansız Gemi ile Transatlantik Yolculuk Denenecek

Otonom araçların taşımacılık sektöründe sağlayacağı yenilikçi çözümlere bir başkası daha ekleniyor.

Taşımacılıkta otonom süreçler günbegün önem kazanıyor. Yakın gelecekte şehirlerde göreceğimiz otonom arabalar ve dronelar aracılığıyla gerçekleşecek teslimat sürecine ek olarak, deniz taşımacılığında da otonom çözümler geliştirilmeye devam ediyor.

Kanada’dan yelken açmaya hazırlanan 12 metre uzunluğundaki USV Maxlimer isimli insansız gemi, yaklaşık 35 günlük yolculuğu sonrasında İngiltere’nin güney sahillerine ulaşacak.

Denizcilik ve araştırma endüstrileri için gemiler geliştiren Sea-Kit International tarafından geliştirilen otonom gemi, Shell Ocean Discovery XPRIZE isimli etkinlik kapsamında bir yolculuğa çıkacak. İngiltere’de bulunan bir kontrol istasyonu rehberliğinde gerçekleşecek yolculuk, kargo taşımacılığında yeni potansiyelleri gözler önüne serecek. Gemi limanda ve denizdeyken kontrol cihazına birden fazla uydu bağlantısı aracılığıyla canlı veri akışı sağlanabilecek.

Geliştirici şirket, mürettebata sahip olmak zorunda olmayan gemilerin ekonomik ve çevresel yönden fayda sağlayacağına inanıyor. Deniz taşımacılığında köprü, mutfak, su ve iklim ihtiyacının tamamını ortadan kaldıran otonom gemiler hibrit yapıda motorları sayesinde yolculuk esnasında dizel-elektrikten güç alarak yakıt kullanımını da %95 oranında azaltıyor.

Total
14
Shares
Önceki haber

Ford, İki Bacaklı Robotları ve Otonom Araçlarıyla Taşımacılıkta Devrime Hazırlanıyor

Sonraki haber

Kadın Gözüyle Teknolojinin Geleceği

İlginizi çekebilir

E-İhracat İçin Dijital Fabrika Mantığı ile Kişiye Özel Marketing Dönemi

Dünya piyasalarında iki yıldır son hızla süregelen büyük değişim, markaları ani ve keskin ekonomik ivmelere karşı hazırlıklı olmaya mecbur kılıyor. Yaşanan ekonomik krizler, savaşlar ve pandemi hem e-ticaret, hem de e-ihracatı hayli önemli bir noktaya ulaştı. Bu aşamada bir marka başarılı olmak istiyorsa sadece üretimde değil dijital pazarlamada, pazar yeri yönetiminde, lojistikte, müşteri geri dönüşlerine yanıt vermekte ve ihracatta en önde olmalı. Amaçlarının e-ticaret ve e-ihracattaki artışa katkı sunmak olduğunu belirten Digital Exchange’in CEO’su Emrah Pamuk, “Birbirinden farklı disiplinleri ve uzmanlıkları gerektiren tüm bu uygulamaları aynı anda hayata geçirmek için ise Dijital Fabrika yaklaşımı şart. Bir Türk markasının ürünü ve hizmetini 4.5 milyar sosyal medya kullanıcısı arasından doğru ismi bulup, ona ulaştırıp, ülke ekonomisini büyütmek için kitlelere değil kişiye özel marketing ile başarı sağlıyoruz” dedi.
Devamını oku