Ford, İki Bacaklı Robotları ve Otonom Araçlarıyla Taşımacılıkta Devrime Hazırlanıyor

Otonom araçlarla insansız teslimat mümkün. Peki teslimatın kapı önüne kadar gerçekleşmesi nasıl sağlanacak? Ford’un bu son 50 adım için bazı fikirleri var.

Otonom araçlar gelecekte şehir yollarında gezinip yemek, bakkaliye ve diğer paketlerin ulaşımını direksiyon başında insan olmaksızın gerçekleştirebilecek. Ancak Ford’a göre en önemli kısım atlanıyor; paketin tesliminin tamamlanacağı son 50 adım!

Ford ve Agility Robotics isimli girişim, 2 bacaklı robotların otonom araçlarla birlikte çalışarak, teslimatın kapı önüne kadar gerçekleşmesi konusunda bir partnerliğe imza attı. Agility’nin basamakları tırmanabilen ve 18 kiloya kadar ağırlık kaldırabilen 2 bacaklı robotu projede kullanılacak. Robot, otonom araçla birlikte yol alacak ve ihtiyaç duyulduğunda konumundan çıkarak teslimatı gerçekleştirebilecek.

Ford CTO’su Ken Washington konuya ilişkin olarak: “Otonom araç fırsatında konuya müşteri gözünden bakıyor ve bazı deneysel çalışmalarda teslimatın gerçekleşeceği son 50 adımda aşılması gereken problemler olduğunu görüyoruz.” dedi. Ford’un robot teslimat sisteminin 2021 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Proje duyurusu kapsamında yayınlanan görüntülerde Digit isimli robot Ford’un otonom kamyonetinden inerek kuruluyor ve sahip olduğu uç teknoloji sensörlerle teslimatı gerçekleştireceği yolunu bulabiliyor.

Ford’un geliştirdiği otonom araç güçlü bir sensörle donatılmış durumda. Bu sayede karmaşık senaryolarda karar vererek, bilgiyi Digit ile paylaşabiliyor. Digit bu bilgiler ışığında tam olarak kurulup teslimata başlamadan nerde bulunduğunu ve nereye gitmesi gerektiğini biliyor.

Araç üretim devi Ford, 2023 yılına kadar otonom araçlara 4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bunun 1 milyar dolarlık kısmı Argo isimli yapay zeka odaklı girişim firmasına ayrılmış durumda. Şu an için Detroit, Miami, Pittsburgh ve Washington D.C.’de otonom araç testleri gerçekleştiren Ford bu süreci Teksas bölgesine de taşımak istiyor.

Kaynak: TechCrunch

Total
13
Shares
Önceki haber

Baltimore Hükümet Bilgisayarları Fidye Yazılımlarıyla Rehin Alındı!

Sonraki haber

Dünyada İlk Kez İnsansız Gemi ile Transatlantik Yolculuk Denenecek

İlginizi çekebilir

Mobil Uygulamalara Bayılıyoruz

Telefonumda 100’e yakın mobil uygulama var ve her gün en az iki saat, başta sosyal medya olmak üzere bu mobil uygulamalarda zaman harcıyorum… Peki, siz telefonunuzda kaç tane mobil uygulama olduğuna ve telefonda ne kadar zaman harcadığınıza bakmayı hiç düşündünüz mü?
Devamını oku

Armongate Kapıları Teknolojiyle AçıyorTurnike Kartları Tarih Oluyor

Türkiye’de her yıl kaybolma ve yıpranma nedeniyle ortalama 8.7 milyon adet turnike geçiş kartı yenileniyor. Bu işlem için markaların cebinden kart başına 1 ile 7.5 dolar arasında değişen rakamlar çıkıyor. Geçiş teknolojilerinin inovatif markası Armongate’in kullanıma sunduğu cep telefonu ile mobil geçiş sistemi sayesinde her yıl kart yenilemek için harcanan bütçe ile 65 fabrika kurulabilecek para ülke ekonomisinde kalıyor.
Devamını oku

Covid-19 KOBİ’lerde Dijitale Hem Yatırım Yapma Hem de Yapmama Sebebi Oldu

TÜRKONFED ve Paynet, KOBİ’lerin dijital, finansal, teknolojik altyapıları ve gelişim seviyeleri ile gelecek beklentilerini tespit etmek üzere yaptıkları “KOBİ’lerin Dijital ve Finansal Karnesi” başlıklı araştırmanın ilk fazını kamuoyuyla paylaştı. 11 ilde 1.000 KOBİ ile görüşülerek yapılan araştırma, COVID-19’un bazı şirketlerde dijitalleşmeyi tetikleyici bir unsur olarak görüldüğünü, bazı şirketler için ise yatırımdan kaçınma gerekçesi olduğunu ortaya koydu. Son üç yılda dijital alanda ağırlıklı olarak internet sitelerine yatırım yapan KOBİ’lerin gelecek üç yılda odaklanmayı hedefledikleri alanlar ise mobil uygulamalar ve e-ticaret oldu.
Devamını oku