Geleceğin Okulları IoT ile Şekillenecek

Hızla gelişen nesnelerin interneti teknolojisi, bağlantının gücünü kullanarak farklı öğrenim araçlarını bir araya getiriyor ve eğitim alanında yeni yöntemlerin önünü açıyor.

Nesnelerin interneti (IoT) durmaksızın gelişmeye devam ediyor. Bağlantının gücünü kullanarak birbiriyle konuşan cihazlar, hem endüstri hem de kullanıcı tarafında sunduğu devrimsel ve yenilikçi fonksiyonlarla verimlilikte önemli değişimlere yol açıyor.

IoT sayesinde kurumlar aktivitelerini rahatlıkla takip ediyor, aileler ev ekonomisine katkıda bulunacak tasarruf önlemleri alabiliyor ve hastalar alması gereken ilaçların zamanlamasını ayarlayabiliyor.

Benzeri pek çok faydayla farklı alanlarda etkisini hissettiren IoT teknolojisi, eğitim alanında da değişim rüzgarları estiriyor. Cihazlar arası bağlantıların artması, çalışma materyalleri sağlamak ve öğrenmeye erişimi geliştirmek için etkili yöntemler sunuyor. Öğrenciler için öğrenmeyi kolaylaştırarak ve en uygun öğrenme deneyimini oluşturarak yardımcı olan IoT teknolojisi, geleceğin okullarına yön verecek.

IoT’nin eğitim alanındaki etkilerinden birisi fiziksel kaynakların sınırlı erişimini ortadan kaldırması. Sanal eğitim kitaplarına erişimi kolaylaştıran teknoloji sayesinde doğal kaynakların kitap yapımı için harcanmasının da önüne geçilerek, çevresel bir tasarruf sağlanmış olacak. Tek bir dijital kitap tüm bir sınıfın ihtiyacını karşılarken, öğrencilerin ender bulunduğu için veya maliyet sebebiyle önemli kaynaklardan yararlanamıyor oluşunun önüne geçecek.

Akıllı öğrenmeye imkan tanıyan IoT, öğrencilerin dersler esnasında geçirdikleri vakti daha eğlenceli ve dikkat çekici hale getirebilir. Birden fazla bağlantıyla güçlenen IoT platformu, öğrenimin anlaşılır arayüz ve araçlarla gerçekleşmesini sağlayarak, öğrencilerin gerçekten de zevk aldığı ve katılım gösterdiği derslere olanak tanıyacaktır. Akıllı öğrenme, öğrenme çabalarının verimliliğini arttırabilir.

Öğrenciler kadar öğretmen ve eğitmenlere de faydalar sunan IoT teknolojisi, öğrencilerin eğitim durumları ve eğitim süresince gelişim seviyelerini rahatlıkla takip etme şansı verecek. Öğretmen ve eğitmenler, hangi öğrencinin hangi noktada kendini geliştirmesi gerektiğini anlayabilecekler. Örneğin, akıllı spor yoluyla beden eğitiminin izlenmesi, eğitimcilerin, her öğrenciye özel ve faydalı rutinler geliştirmelerine yardımcı olmak adına eğitim sürecini takip etmelerini sağlayabilir.

Kaynak:https://stadivm.com

Total
1
Shares
Önceki haber

Hayal Kırıklığına Uğratan Oyun Konsolları

Sonraki haber

Sony’de Bir Dönemin Sonu

İlginizi çekebilir

Nike Ayağınızı Dijital Olarak Ölçerek Uygun Ayakkabıyı Bulmanızı Sağlayacak

Spor giyim ürünlerinde öncü markalardan olan Nike, teknoloji alanındaki yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl akıllı ayakkabı teknolojisiyle dikkat çeken firma bu kez de Nike Fit isimli dijital uygulamasıyla gündeme geldi. Amsterdam’da düzenlenen sunumda sahneye çıkan Nike Dijital Ürünler Başkanı Michael Martin, tüketicilerin doğru ayakkabıyı tercihinde katkı sağlayacak olan Nike Fit isimli uygulamayı tanıttı. ABD’de nüfusun %60 oranında yanlış ayakkabı numarası kullandığını belirten Martin, bunu geleneksel ölçüm yöntemlerinin yetersizliğine bağladı. Bilgisayar görüşü, veri bilimi, makine öğrenmesi ve yapay zekadan faydalanan Nike Fit isimli tarayıcı sadece birkaç saniye içerisinde ayağın 13 farklı noktasından topladığı verilerle uygun bir ölçüm çıkararak tüketicinin ayakkabı seçiminde fayda sağlıyor. Nike Fit uygulaması ayak ölçünüzü ileride yapacağınız alışverişler için kayıt altına alıyor ve misafir bölümünde sizin dışınızda bu özellikten faydalanmak isteyenler için ek kayıtlar oluşturabiliyor. Uygulama aynı zamanda müşterilerin mağaza görevlileriyle etkileşime geçmesi ve satın almak üzere oldukları ayakkabı hakkında daha fazla bilgi edinmesine de yardımcı oluyor.
Devamını oku