Google, Uygulamalarını Varsayılan Yapmak İçin Samsung’a 8 Milyar Dolar Ödüyor

Epic Games tarafından mahkemede sunulan bilgilere göre Google, uygulamalarını Samsung telefonlarda varsayılan yapmak için Samsung Electronics’e dört yıl içinde 8 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Google’ın ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı James Kolotouros San Francisco’da görülen bir davada verdiği ifadede, Samsung’un Android mobil cihazlarının Google Play ön yüklü olarak gelmesini sağlamak için uygulama mağazası gelirlerini paylaşacaklarını söyledi. Kolotouros’un ifadesine göre Google Play gelirlerinin yarısından fazlası Samsung cihazlarından geliyor.

Google, Samsung’un Galaxy uygulama mağazasının cihaza önceden yüklenmek yerine Google Play Store’da yer alması için Samsung’a dört yıl boyunca 200 milyon dolar ödemeyi teklif etti. Bu fikirden daha sonra vazgeçildi ve Google, Samsung ile dört yılda toplam 8 milyar dolar tutarında mevcut anlaşmayı imzaladı.

Kolotouros ifadesinde, Google’a bağlı uygulama mağazası telefonlara önceden indirilmemiş olsaydı, insanların muhtemelen Apple’a ve iPhone’a geçiş yapacağını söyledi.

Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde görülen davanın yılsonuna kadar karara bağlanması bekleniyor.

Total
0
Shares
Önceki haber

HACKERLAR YAPAY ZEKANIN DİL YETENEKLERİYLE FİDYE YAZILIMI SALDIRILARINI GÜÇLENDİRİYOR

Sonraki haber

Yeni Double VPN Özellikleri ve Güçlendirici Protokollerle Birlikte Kaspersky’nin Güncellenmiş VPN Hizmetini Keşfedin

İlginizi çekebilir

Hello! Couture Show With Fashion TV Defilesi Laurastar Sponsorluğunda Gerçekleşti

Moda ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin katıldığı HELLO! Couture Show with Fashion TV Defilesi, Oligark İstanbul’da, HELLO! dergisi ve Fashion TV işbirliği ile Laurastar’ın ana sponsorluğunda yapıldı. Tüketici elektroniğinin lider şirketi Hakman’ın Türkiye ile buluşturduğu Melitta ve BaByliss markalarının yan sponsor olduğu etkinliğe, Baseus da hediye sponsoru olarak destek verdi.
Devamını oku