İngiltere Hükümetinden Kuantum Bilişime 194 Milyon Dolarlık Yatırım

Geleceği şekillendirecek teknolojilerden birisi olarak görülen kuantum bilişim için ülkelerden dev yatırım.

İngiltere Hükümeti bugün yaptığı duyuru ile kuantum bilişimin ticarileştirilmesi adına 194 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini ilan etti. Hükümet tarafından gerçekleştirilen bu yatırıma ek olarak çok sayıda endüstri oyuncusunun ek taahhütlerde bulunmasıyla rakamın 440 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Gerçekleşen son yatırımla birlikte İngiltere’nin Ulusal Kuantum Bilişim Programı’nın 2014 yılından bu yana aldığı toplam yatırım değeri 1,27 milyar dolara erişmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl Amerika’da Başkan Trump tarafından kabul edilen kanun ile kuantum bilişime 1,2 milyar dolar yatırım gerçekleştirilirken, İngiltere’nin ayrılmaya çalıştığı Avrupa Birliği de benzer bir program başlatarak kuantum bilişim alanına yatırım gerçekleştirdi.

Gerçekleşen yatırıma ilişkin olarak İngiltere Bilim Bakanı Chris Skidmore bir açıklamada bulunarak şunları dile getirdi: “Bu dönüm noktası, Kuantum’un artık İngiltere işin deneysel bir bilim olmadığını gösteriyor. Kuantum bilimi ve teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuz için devlete ve işletmelere yapılan yatırımlar karşılığını veriyor. Endüstrimiz bir zamanlar fütüristik olarak hayal edilen hayat değiştiren ürünlere imza atacak.”

Ülkeler için kuantum bilişimin kullanımı pek çok farklı ekonomik fırsatın kullanımına imkan tanıyacak. Ancak burada öne çıkan konu ulusal güvenlik çıkarları. Kuantum bilişim alanındaki gelişmeler gösteriyor ki, tutarlı çalışan bir kuantum bilgisayarı bugünün şifreleme yöntemlerini kolaylıkla aşabiliyor. Yapılan duyurunun konusu bu olmasa da tüm dünya hükümetlerinin düşündüğü esas konu siber güvenlik.

Kaynak: TechCrunch

Total
1
Shares
Önceki haber

DevSecOps Uygulama Geliştirme Süreçlerini Koruma Altına Alıyor

Sonraki haber

Artırılmış Gerçeklik Geleceğimizi Nasıl Değiştirecek?

İlginizi çekebilir

VR/AR İle Çalışan Verimliliği Artıyor

Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, VR/AR teknolojileriyle şirketlerde sanal iletişimin ve çalışan verimliliğinin önemli ölçüde artırılabildiğini söylüyor. Son dönemde pandemiyle beraber “uzaktan çalışma” modelinde artış olduğunu ve gerçeklik algısında ve verimlilikte kayıpların başladığını paylaşan İnan, “Dünyanın neresinde olursa olsun çalışanları bir araya getiren bu teknolojiler, güçlü bir çalışma ve iletişim ortamı sağlıyor. İşe alımdan eğitime, iş süreçlerini takipten yeni fikirleri hayata geçirmeye kadar birçok noktada VR/AR teknolojileri iş hayatında yeni dönemin en önemli çözüm ortağı oluyor” diyor.
Devamını oku