İşinizin Potansiyelini Öldüren 5 Teknolojik Hata

Yapılan teknolojik hatalar firmalar için sadece pahalıya mal olmaz, büyümelerine ve gerçek potansiyellerini fark etmelerine engel olur. Üstelik bu hataların çoğu için çözüm sanılanın aksine oldukça basittir.

Yaptığınızda hayatınızı kolaylaştıran ve daha büyük sıkıntıların önüne geçen bazı şeyler vardır. Gereksiz harcamalardan kaçınarak tasarrufta bulunmak, hava durumuna göre arabanızın lastiğini değiştirmek, evden çıkmadan evvel ütünün fişini kontrol etmek veya siber saldırılara karşı 2 kademeli güvenlik sistemiyle hesabınızı koruma altına alarak işinizin zarar görmemesini sağlamak gibi.

Teknolojik hatalar işinize büyük zararlar verebildiği gibi büyümenizin önüne geçer ve büyüme potansiyelinizi eritir. Ancak çoğu basit önlemler ve düzenlemelerle bu hataların önüne geçmek mümkün.

Sabit fikirli olmayın

Eğer konu teknolojiyse, sabit fikirli olmak işinize asla yaramayacaktır. Örneğin her zaman her yerden veriye erişim sağlayan bulut bilişim, veriniz için üst seviye güvenlik önlemi de sağlıyor. Firma ölçeğine göre ekonomik çözümler sunan bulut bilişim teknolojisine geçiş yaparak, eski sunucularınıza veda edip hem zaman hem de ekonomik tasarrufta bulunabilirsiniz.

Hesap şifreniz: 1234

Evet biliyoruz, şifre güncelleme zamanları sinir bozucu ve vakit kaybı gibi gözüküyor. Siz de bu yüzden basit bir şifre yazıp, 2 kademeli koruma sistemini es geçtiğiniz. Tebrikler! Artık işinizin güvenliği pamuk ipliğine bağlı. Sisteme giriş sürecinin daha güvenli olmaması için hiç bir sebep gösteremezsiniz. 2 kademeli güvenlik sistemi sizden her zaman kullandığınız şifrenizi ister ve ikinci aşamada telefon çağrısı veya kısa mesaj yoluyla ek bir onay ister. Yani ortada bu kadar telaş edecek bir şey yok.

WannaCry ve Heartbleed gibi siber saldırılar gösteriyor ki, yeterli güvenlik önleminin alınmadığı noktada hiç kimse güvende değil. Google Authenticator, Facebook Code Generator ve LastPass gibi 2 kademeli koruma sistemleri işinizi koruma altına almak için basit çözümler sunuyor.

Her konunun uzmanı sizsiniz

Teknoloji durmaksızın gelişiyor. Bu nedenle şirket içindeki eğitim de durmaksızın devam etmeli. Hem kendiniz hem de ekibinizi kullanılan mevcut sistemler ve gelişmekte olan teknolojiler konusunda mümkün olduğunca çok eğitmelisiniz. Yapılan araştırmaya göre ofis çalışanlarının yalnızca yüzde 20’si mevcut yazılım uygulamalarına etkin bir şekilde hakim. Bu bir potansiyel kaybı. Eğitim zaman alan ancak ilerleyen süreçte daha sorunsuz akan iş süreçleri sağlar. Ekibiniz rutin işleri nasıl otomasyona alacaklarını ve mevcut teknolojilerle süreci nasıl hızlandırabileceklerini öğrenebilirler.

Robotlardan daha akıllı olduğunuzu düşünüyorsunuz

Yapay zeka her gün farklı bir iş sektöründe kendini gösteriyor. Yapay zeka müşterilerden elde edilen büyük veride işe yarar bilgileri öne çıkararak, işinizde daha doğru kararlar vermenizi sağlıyor. Daha iyisini yapabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz demektir. Sayılara dayanan ve sürekli tekrarlayan görevleri elle yaptığımız günler sona ermek üzere.

Pek çok farklı iş sektörü yapay zeka destekli sohbet botlarının, büyük data analizlerinin ve pazar araştırmalarının avantajını kullanıyor. Rakiplerinizin yapay zekayla neler yaptığını gözlemlerin ve bu trendi takip edin.

“Mavi Ekran Hatası” sizi de vurabilir

Büyük bir iş görüşmesi öncesinde özenle hazırladığınız sunumunuzu kaybettiyseniz, veri yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz demektir. Öyle veya böyle işimizde yaşamış olduğumuz bu sıkıntıya rağmen Carrier Access tarafından yayınlanan bir rapora göre küçük işletmelerin yüzde 75’i veri kaybı karşısında ne yapacağına dair bir senaryoya sahip değil. Sadece yüzde 25’lik kısım veri kaybolması veya yok edilmesine karşın verilerini geti getirebilecekleri bir sisteme sahip.

Firmalar güvenilir yedekleme sistemlerine sahip olmadıkları ya da bu sistemlerin doğru çalıştığından emin olmadıkları için her gün büyük veri kayıplarına uğruyor. Bunun başınıza gelmeyeceğini düşünmeyin. İşinizin yapı taşı olan veriyi güvenle yedekleyin ve sık aralıklarla yedeğinizin durumunu kontrol edin.

Kaynak:https://readwrite.com

Total
1
Shares
Önceki haber

Yapay Zeka Bir Şempanze ya da Fare Kadar Akıllı mı?

Sonraki haber

İnsan Klonlama Ne Zaman Hayata Geçecek?

İlginizi çekebilir