Makine Öğrenmesi Eski Tablo ve Fotoğraflara Hayat Veriyor

Makine öğrenimi üzerine sürdürülen araştırmalar bir insana ait tek bir fotoğraf karesini dahi canlıymışçasına harekete geçirerek, resim ve tablolara hayat verilebileceğini gösteriyor.

Samsung Yapay Zeka Merkezi tarafından yayınlanan video doküman, hedef yüz olarak kabul edilen resim veya tablonun, kaynak yüze aktarılarak harekete geçirebileceğini gözler önüne seriyor. Geliştirilen benzer teknolojilerde bir video kaynaktan alınan yüzün bakışı ve konuşması, bir başka yüz aracılığıyla manipüle edilebiliyordu. Ancak bu çalışmalar yüksek veri talep eden bir alt yapı gerektiriyordu.

Ancak Samsung’un bu çalışması bize tek bir kareden yola çıkılarak yüz ifadeleri, konuşma ve kafa döndürme hareketlerinin sağlanabileceğini kanıtladı. Ne kadar çok veri aktarılırsa o kadar başarılı hale gelen sistem sayesinde Einstein, Marilyn Monroe ve Mona Lisa tablosu gibi tarihin ikon karakter ve sanat eserleri adeta gerçek bir insan gibi hareket edebiliyor.

Kusurları olsa da gelişmeye açık olan teknoloji şu an sadece gövde üstü alanı harekete geçirebiliyor. Yani canlandırılan karakter ayağa kaldırıp dans ettirilemez veya alkış tutmasını sağlanamaz. Araştırmacıların gelecekte tam vücut hareketlerini resim veya tablolara aktarması işten bile değil.

Total
10
Shares
Önceki haber

Kadın Gözüyle Teknolojinin Geleceği

Sonraki haber

Google Yapay Zekası Akciğer Kanserini Tespit Etmede, Radyologlardan Başarılı Oldu

İlginizi çekebilir
2019’da CRM kalitesi, yapay zeka ile belirleniyor

2019’da CRM kalitesi, yapay zeka ile belirleniyor

2019 yılında müşteri ilişkileri kalitesinin seviyesi teknolojiyle belirleniyor. İşleri otomatik hale getirip hızlandıran Chatbot’lar, gelen her soruyu anında yanıtlıyor, müşterilere tavsiye verip ödeme alabiliyor. Kendini sürekli olarak geliştiren akıllı botlar, yapay zekayı tüketicilerle buluşturarak, firmaların en büyük yardımcılarından biri haline geliyor.
Devamını oku

Teknoloji Artacak, Test Yapacak Uzman ve Şirkete İhtiyaç Yükselecek

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, Covid-19 pandemisi ile beraber teknoloji okur yazarlığının arttığını, dünyanın daha online bir hayatı seçmek zorunda kaldığını belirterek, teknolojinin geleceği belirleyeceğini ifade etti. Teknolojiye olan ihtiyacın artmasıyla beraber test sistemlerinin ve test yapacak uzmanların da artacağını anlatan Yitmen, bu ihtiyacı karşılamak için uğraşacaklarını ifade etti.
Devamını oku

E-İhracat İçin Dijital Fabrika Mantığı ile Kişiye Özel Marketing Dönemi

Dünya piyasalarında iki yıldır son hızla süregelen büyük değişim, markaları ani ve keskin ekonomik ivmelere karşı hazırlıklı olmaya mecbur kılıyor. Yaşanan ekonomik krizler, savaşlar ve pandemi hem e-ticaret, hem de e-ihracatı hayli önemli bir noktaya ulaştı. Bu aşamada bir marka başarılı olmak istiyorsa sadece üretimde değil dijital pazarlamada, pazar yeri yönetiminde, lojistikte, müşteri geri dönüşlerine yanıt vermekte ve ihracatta en önde olmalı. Amaçlarının e-ticaret ve e-ihracattaki artışa katkı sunmak olduğunu belirten Digital Exchange’in CEO’su Emrah Pamuk, “Birbirinden farklı disiplinleri ve uzmanlıkları gerektiren tüm bu uygulamaları aynı anda hayata geçirmek için ise Dijital Fabrika yaklaşımı şart. Bir Türk markasının ürünü ve hizmetini 4.5 milyar sosyal medya kullanıcısı arasından doğru ismi bulup, ona ulaştırıp, ülke ekonomisini büyütmek için kitlelere değil kişiye özel marketing ile başarı sağlıyoruz” dedi.
Devamını oku