Yanmar Turkey olarak; dünya pazarına doğalgaz, biyogaz, çöp gazı, petrol gazı, hidrojen, dizel, ağır yakıt, dual fuel gibi yakıtlarla çalışan jeneratörler sunuyoruz. Özellikle gaz motorlu jeneratörlerimiz düşük operasyonel maliyeti ve uzun faydalı ömrü sebebiyle karbon ayakizini azaltan, yüksek verimlilikli kojenerasyon, trijenerasyon gibi merkezi olmayan (off-grid) veya şebeke paralel uygulamalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Kojenerasyon ve trijenerasyon sistemlerimiz sayesinde verimlilik yüzde 90 seviyelerine çıkmaktadır. Genellikle gelişmekte olan ülkelerde sunulan ağır yakıtlı jeneratörlerimiz de operasyonel olarak müşterilerimize maliyet düşürmede önemli avantajlar sağlamaktadır.
Deneyimimize göre, bu pazarda üretici olarak yer almanın birçok müşterimizin beklentisini karşılamadığını gördük. Tüm dünyada beklentilerin anahtar teslim projelere evrilmesi sonucunda, biz de aldığımız inisiyatifle Power-EPC alanında önemli adımlar attık.
Esas olarak Power-EPC, bir enerji santralinin mühendislikten başlayarak devreye alınmasına kadar geçen süreçlerini gerçekleştirmek olarak tanımlanabilir. Power-EPC süreçleri içerisinde yer alan Kojenerasyon sistemi, elektrik ve ısı enerjisinin eş zamanlı üretildiği sistemdir. Elektrik ve ısı enerjisinin tüketildiği yerde üretilmesini sağlayan bu sistem, elektrik üretilirken ortaya çıkan ısıl enerjiyi sisteme geri kazandırır ve enerji tasarrufu sağlar. Trijenerasyon ise tesislerde elektrik ve ısı enerjisi ürettiği gibi ayrıca soğutma sistemleri için soğuk su üretir. Bir başka deyişle trijenerasyon, tek bir enerji kaynağından yararlanılarak elektrik, ısıtma ve soğutma enerjilerinin eş zamanlı üretimidir.
Geleneksel fosil yakıt yakan enerji santralleri, elektrik üretmek için tükettikleri enerjinin yüzde 40 ila 70’ini boşa harcar. Kojenerasyon sistemleri, bu atık enerjinin çoğunu geri kazanarak, ısıtma amacıyla ilave yakıt yakma ihtiyacını ortadan kaldırır. Böylece enerji tasarrufu sağlar ve karbondioksit (CO2) ve diğer kirleticilerin salımını azaltır. Birçok kuruluş için kojenerasyon sistemine yatırım yapmak, çevresel taahhütlerin yerine getirilmesine yönelik akıllı ve uygun maliyetli bir adımdır.
Yanmar Turkey olarak, yukarıda sayılan tüm sistemlerin kurulumu için gerekli alt yapı işlemlerini gerçekleştirerek anahtar teslim bir çözüm sunuyoruz. Böylece bir yandan işletmelerin operasyonel verimliliğinin artmasına destek olurken, aynı zamanda şirket felsefemizde de ifade edildiği gibi ‘yaşama değer katan’ ve ‘yeşil dönüşüm’ü destekleyen sürdürülebilir ürün ve çözümleri pazarla buluşturuyoruz.
Yanmar’ın 112 yıllık şirket itibarı ve deneyimli mühendislik ekibimizle; dizel, HFO, gaz santrali ve yenilenebilir enerji projelerine güvenilir teknik çözümler sunuyoruz. Enerji santrali projeleri için gerekli olan tüm yardımcı malzemeleri, dünya genelindeki şirketlerimiz ve küresel satın alma ağımız aracılığıyla sağlıyoruz. Kapsamlı süreç yönetimi sayesinde, enerji santrallerinin plana göre güvenli bir şekilde inşa edilmesini sağlamak için her işe özel olarak hazırlanan proje planlarımızın tüm aşamalarıyla yakından ve büyük titizlikle ilgileniyoruz.
Yanmar Turkey olarak yurt içi ve yurt dışında önemli enerji santrallerini, A’dan Z’ye tüm kapsamla hayata geçirdik. Hastaneler, havaalanları, maden sahaları, fabrikalar, petrol ve gaz sahaları, ticari işletmeler gibi birçok alanda enerji çözüm ortağı olarak önemli başarılara imza attık. İstanbul ( Başakşehir Çam ve Sakura), Kütahya ve Gaziantep’teki şehir hastaneleri, Angola’daki bir enerji üretim tesisi, Rusya Yakutistan’daki bir enerji tesisi, Zimbabve ve Gine’deki altın madenlerinde yaptığımız çalışmalar önemli referanslarımız arasında yer alıyor.
Bu başarılar sonucunda Yanmar dünyasında Türkiye operasyonumuz, Power-EPC merkezi olarak görevlendirildi. Bugün Türkiye’den tüm Yanmar ve Himoinsa iş birimlerine Power-EPC alanında hizmet sağlıyoruz. Yetkilendirildiğimiz Türkiye, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da başarılı projelerimizi devam ettireceğimize inanıyoruz.