Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı, 2015 yılında bankacılık hizmetini yaşı dolayısıyla alamayan gençlerin finansal ihtiyaçları için kurdukları Papara’nın giderek büyüyen bir fintech şirketine dönüştüğünü söyledi. Karslı, “2015 yılında banka hesabı olmayan gençlerin oranı %60’ın üzerindeydi. Papara da gençlerin dijital harcamalarını ve günlük finansal ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ürün yapma fikri ile ortaya çıktı. Bu deneyimi daha sonradan gençlere ek herkes çok beğendi. Biz de sadece gençlerle sınırlı kalmasın ve herkes Papara’yı kullanabilsin diye bir karar verdik. Bu kararın sonucunda hem kullanıcı kitlesi hem de ürün portföyümüz son 5 yılda bayağı farklı konulara evrildi.” dedi.
5 Yıllık Bilgi Birikimi ile Büyüyoruz
Kullanıcılarının yarısının bir bankanın da müşterisi olduğunu anlatan Karslı, “Aldıkları bankacılık hizmetini yetersiz buluyorlar. Belli başlı sebeplerle, banka hesaplarını ya Papara ile değiştiriyorlar ya da Papara ile kullanmaya devam ediyorlar.” dedi. Karslı, 2021 yılında 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini de belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bu ay sonunda 6.5 milyonu geçiyoruz. 6.5 kullanıcıyla ilgilenmek yönetmesi zor bir organizasyon. Burada aslında Papara’nın elindeki en büyük değer 5 yıllık bilgi birikimi. Her gün bu bilgi birikiminin üzerine bir şeyler koyarak sorunları daha iyi anlamaya çalışıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
2021 Papara’nın Sahaya İnme Yılı
Papara’nın teknoloji ile çok yakından ilgilenen ve kullanan bir fintech olduğunu anlatan Karslı, “Bir fintech şirketiyiz. Bu nedenle de teknoloji olmazsa olmazımız. Zaten tüm kullanıcılarımıza hizmet vermek için insan kaynağımızı büyük oranda artırmak yerine, teknolojiden yararlanmamız gerekiyor.” dedi. Papara’nın dünyanın her yerinde kullanıldığını belirten Karslı sözleri şu şekilde devam etti: “Avrupa’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Avrupa’ya para transferinin önünü açmak için çalışmalarımız var.” dedi. Papara’nın sahaya inmeye başladığını Karslı, “Papara bu yıl online ödemelerdeki başarısını sahaya taşımayı planlıyor. Bununla ilgili ilk geliştirdiğimiz ürün QR ödemeleri. QR ile ödemeler şu anda 500 bin adeti aşmış durumunda ve en hızlı büyüyen ürünümüz. İstanbul’da 750 taksiye ulaştık. Taksilerde QR kod okutulup, ödeme yapılabiliyor. Taksiler dışında aramıza yeni katılan pastaneler, kitapçılar ve simitçiler var. Sahada iş yeri ayırmadan küçük esnaftan bireysel tacire, tuhafiyeden marketler zincirine kadar her yerde QR’ın adaptasyonunu yapmaya çalışıyoruz.” dedi.