2021 yılını sektör ortalamasının üstünde bir performans sergileyerek yüzde 20’lik bir büyüme ile kapatan Redington Türkiye, büyümesine paralel olarak odaklandığı alanlarda yeni markaları bünyesine katmaya devam etti. Yıl içinde özellikle siber güvenlik, iş zekası ve otomasyon çözümleri konusunda uzman olan global markalar Redington Türkiye ailesine katıldı. Şirket yılın son döneminde alanında ilk olan tak-çalıştır fidye yazılım çözümü Redington SafeHouse’u kullanımına sundu ve yine aynı dönemde CloudQuarks olarak isimlendirdikleri bulut bilişim pazar yerinin entegrasyonuna başladı. Fidye yazılım saldırılarına karşı fiyat, performans ve güvenlik kriterlerini bir arada sunan SafeHouse KOBİ’ler için hayat kurtarıcı bir çözüm olarak sektörden büyük ilgi alırken, CloudQuarks ise Redington Grup’un yeni dağıtım tanımı olan “servis olarak distribütörlük” yaklaşımını hayata geçirmesinin önemli adımlarından birisi olacak.
2021 tüm dünyada kurumsal bilişim pazarının büyüdüğü bir yıl oldu. Yıla dair resmi rakamların henüz açıklanmadığı pazarda yazılım çözümleri için yüzde 6’lık, siber güvenlik çözümleri için ise yüzde 7’lik bir büyümeden söz etmek mümkün. Bununla birlikte TÜBİSAD raporuna göre global bilgi ve iletişim pazarının 2021 yılında %8,4 büyüme ile 4,1 trilyon dolar seviyesine ulaştıktan sonra yıllık %5,3 büyüme ile 2025 yılında 5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.
Redington Türkiye yeni markalarla büyüyor
Global tecrübesi, trendleri takip eden sektördeki öncü ve yeni “servis olarak”distribütörlük anlayışı ile Redington Türkiye 2021’de sektör ortalamasının üstünde bir performans sergileyerek yılı döviz bazında yüzde 20’lik büyüme ile kapadı. Redington Grup’un büyümesine paralel olarak, Redington Türkiye de odaklandığı alanlarda yeni markaları bünyesine katmaya devam etti. 2021 yılında özellikle siber güvenlik, iş zekası ve otomasyon çözümleri konusunda uzman olan global markalar Redington Türkiye ailesine katıldı. Şirket, siber güvenlik, AIOps, DevOps ve Mainframe otomasyon konusunda Broadcom, süreç geliştirme konusunda Kissflow, iş analitiği ve web tabanlı uygulamalarda anlık analizler yapılabilmesini sağlayan hyperintelligence çözümü ile Microstrategy ve uzaktan çalışmayı daha güvenli hale getiren Ivanti markası ile çalışmaya başladı.
Çağa uygun distribütörlük yaklaşımı dahilinde portföyüne eklediği yeni markalarla sektöre katma değer üreten Redington Türkiye, 2021 yılında da işletmelerin en son ve en fazla ihtiyaç duydukları teknolojilere yatırım yapmalarını sağlamaya devam etti. Açık kaynak kodlu yazılımlar alanında dünya lideri olan Red Hat, veri yönetim platformu olarak hem siber güvenlik hem de veri merkezi operasyonları konusunda lider çözüm sağlayıcı Splunk, IoT ve arttırılmış gerçeklik alanında PTC ve siber güvenlik çözümleri konusunda Trend Micro, Ivanti ve Okta yıl içinde şirketin en hızlı büyüyen ürün aileleri olarak dikkat çekti.
Sektörde bir ilk: KOBİ’ler için tak-çalıştır fidye yazılım çözümü SafeHouse
Redington Türkiye yıl içerisinde, fidye yazılım saldırılarına karşı fiyat, performans ve güvenlik kriterlerini bir arada sağlayan yeni fidye yazılım ürünü Redington SafeHouse’u Türkiye’deki KOBİ’lerin hizmetine sundu. Alanında ilk olan bu tak-çalıştır çözüm, Veritas, Trend Micro ve Supermicro ürünlerinin Redington Türkiye Profesyonel Hizmetler ekibi tarafından bir araya getirilmesiyle geliştirildi. Dijital sermayenin güvende tutulmasını ve verilerin kesintisiz korunmasını sağlayan SafeHouse ile işletmeler ister sanal ister fiziksel ya da çoklu bulut ortamında olsun, her türlü verilerini koruyabiliyorlar.
Yeni bulut girişimi ile CloudQuarks’ın entegrasyonu başladı
Redington Grup’un bulut bilişim pazar yeri olan CloudQuarks platformunun entegrasyonu 2021 sonunda başladı ve 2022’in ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Bu platform sadece bulut bazlı çözümlerin Redington’ın iş ortaklarına sunulacağı bir platform olmakla kalmayacak hem Türkiye hem de çevre ülkelerde hızlı büyüyen yazılım ve servis şirketlerinin hizmetlerinin önce Türkiye pazarına, sonrasında da bölge ülkelere satılabileceği çok yönlü bir adres olacak. CloudQuarks, Redington Grup’un yeni hizmet tanımı olan servis olarak distribütörlük yaklaşımını hayata geçirmesinin önemli adımlarından birisi olacak.
2022’nin öne çıkacak trendleri: Veri güvenliği ve hiper otomasyon
2022 yılında siber güvenlik, iş zekası, robotik otomasyon, IoT, arttırılmış gerçeklik ve bulut bilişim çözümlerinin şirketin ana gündem maddelerini oluşturacağını ifade eden Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan, bu yıl için büyüme hedeflerini %20 olarak açıkladı. Borhan, 2022 yılı bilişim pazarı trendlerine dair şunları söyledi:
•2022 kurumların verilerini saklama, analiz etme ve faydaya dönüştürmeyle alakalı süreç ve politikalarını yeni baştan ele alacakları bir yıl olacak. En büyük değerleri olan verinin güvenliğinin sağlanması, doğru veriye doğru kişinin ulaşabilmesini sağlayan alt yapıların oluşturulması ve büyük veri ile entegrasyonun sağlanarak analizlerin yapılabilmesi kurumların birinci önceliği olacak.
•Pandemi döneminde ortaya çıkan ihtiyaçlara hızlı yama yöntemleriyle bulunan çözümler, spesifik güvenlik açıklarını kapatırken bütünsel ve sağlam güvenlik politikaları oluşturmayı zorlaştırıyor. Yeni bir siber güvenlik ağı yaklaşımı tüm kurumların gerçekleştirmek istediği hedeflerden bir tanesi olacak.
•Üçüncü trend, kurumsal müşterilerin temel uygulamalarını monolitik uygulamalardan mikro servis mimarisine göre yazılmış ve özel ya da genel bulut platformlarında çalışabilecek uygulamalara dönüştürmeleri olacak. 2020 yılında başlayan bu trend her geçen sene önemini artırıyor ve bu konuya tereddütle yaklaşan büyük kurumlar da nihayet 2021’de bu dönüşümü ajandalarına almak zorunda olduklarını gördüler. Yazılımların dönüşümü ve kurumların kullandığı özel ya da genel bulut alt yapı kullanımının olgunluk seviyesi birbirini etkileyen iki trend olacak.
•2022’de göreceğimiz trendlerden bir diğeri hiper otomasyon. İş birimlerinin öncülüğünü yapacağı bu konu, bütünsel bir bakış açısıyla hem iş hem de bilişim süreçlerinin belirlenmesini ve otomatize edilmesini hedefliyor. Süreç iyileştirme ve otomasyon alanında hem çözüm hem de danışmanlık ve servis sağlayan firmalar için yoğun bir sene olacak.