Silikon Vadisi Getir Uygulamasına 40 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

İhtiyaç duyduğunuz şeyleri 10 dakikada kapınıza getirmeyi vaad eden Getir uygulaması, dünya çapında da dikkat çekiyor. Getir platformuna Silikon Vadisi yatırımcılarından 40 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Markete gitmeden ihtiyaç duyduğunuz şeylerin kapınıza gelmesini sağlayan Getir uygulaması, yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da dikkat çekmeye başladı. Silikon Vadisi yatırımcıları da uygulamaya destek olmaya karar verdi.

2015 yılında kurulan ve verdiğiniz siparişleri motorlu kuryeler tarafından kapınıza getiren platformun, aynı zamanda BiTaksi platformunun da sahibi olan Nazım Salur tarafından oluşturuldu. Öncelikli olarak 25-40 yaş grubu beyaz yakalı orta-üst seviye insanları hedef alan uygulama, başlangıçta yalnızca İstanbul’da olsa da, kısa süre içerisinde Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa’da servis vermeye başladı. Ayda 1,5 milyon sipariş rakamına ulaşan Getir, yıllık yüzde 300 ile yüzde 500 arası bir büyüme gösteriyor. 

Global pazarda benzeri olmayan bir konsepte sahip olan Getir, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz yıl Sequoia Capital’in ortağı olan Sir Michael 25 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. 13 milyon dolarlık bir yatırım daha alan Getir, Silikon Vadisi’nin de dikkatini çekmiş gözüküyor.

Silikon Vadisi yatırımcılarından Michael Moritz, uygulama için 40 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bu sayede Getir için yapılan toplam yatırım miktarı 80 milyon dolara yaklaşıyor. 

Getir yurtdışına açılış hazırlıklarına da devam ediyor. İlk olarak Londra’da hizmet vermeye başlayacak olan uygulama, Sao Paulo, Paris ve Mexico City şehirlerinde de aynı isimle hizmet vermeye hazırlanıyor. Yatırımların bu dışa açılım faaliyetlerinde kullanılması bekleniyor. 

Total
1
Shares
Önceki haber

Huawei Mağazasına Uygulama Geliştirenlere Destek Sağlayacak

Sonraki haber

Chromium Tabanlı Yeni Edge Tarayıcısı Yayınlandı

İlginizi çekebilir

Uzaktan ve Seri Üretimde 3D Yazıcılar Sahneye Çıkıyor

Covid-19’un sanayi üretiminde başlattığı değişimin etkileri sürüyor. Başta çip, yurt dışına bağlı tedarik veya plastik türevleri olmak üzere birçok hammaddeyi bulmakta sıkıntı çeken üreticiler, hem imalatta sorunlar yaşıyor hem de fabrikadaki üretim hatlarının yedek parçalarını bulamıyor. Sorunlara çözüm ise 3D yazıcıdan geliyor. Muadil bir yedek parçayı maliyetinin çok daha altında maliyetlerle üreten 3D yazıcılar ile uzaktan ve seri imalat başladı ve yedek parça sıkıntısı son bulmaya başladı. Zaxe Genel Müdürü Emre Akıncı, 3D yazıcıların sanayi üretiminin yeni gözdesi olduğunu belirterek, “İmalat aşamalarında 3D yazıcının getirdiği üretim maliyet avantajı ve uzaktan çalışma konforu sanayiciyi memnun etti. Eğitim, prototip hazırlama ve hobide olduğu gibi üretimde de 3D yazıcıların ağırlığı artarak devam edecek” dedi.
Devamını oku