Büyüme asla kazara gerçekleşmez. Halihazırda büyük bir şirket olabilirsiniz, müşterilerin hayran kaldığı ürünleriniz olabilir, belki olası zorluklar karşısında ne yapacağını bilen bir ekibiniz de vardır. Ancak müşteri sayınızın ani artışına paralel olarak aynı hizmeti sunamazsanız, bunların hiç bir kıymeti kalmaz.
Büyümeye gerçekten hazır mısınız? Ürününüze olan talep aniden artarsa ne olur? Satıcılarınız değişken ekonomik koşullara ayak uyduramıyor veya mali istikrar sağlayamıyorsanız ne olur? Çok hızlı veya çok yavaş bir büyüme, pazarı domine etme hayallerinizin asla gerçekleşmemesine sebep olabilir.
Büyüme hedefi olan şirketler uzun dönem planları yaparak hedefe giden yolu doğru taşlarla döşemelidir. Her problemi personel kadronuzu büyüterek çözemezsiniz. İşi büyütmek istiyorsanız, teknoloji sayesinde daha azıyla daha fazlasını yapmanız gerek.
Kullanıcı dostu duruşunuzu yeniden değerlendirin
Yola niçin çıktığınızı asla unutmayın. Bununla birlikte ürünlerinizi daha geniş bir kitle için çekici kılmak adına teknolojiyi kullanın. Yaptığınız iş her ne olursa olsun, her endüstride kullanıcı dostu ürünler ve servisler sunan şirketler iş alanında başarı sağlıyor.
Ürününüzle sunduğunuz çözümlerin gücüne istediğiniz kadar odaklanın; günün sonunda kullanıcı ürününüzün nasıl açıldığını anlamıyor veya servis hizmetinizden faydalanmak için yerinizi bulamıyorsa bunun hiç bir önemi kalmayacak. Örneğin Pariveda Solutions isimli firma Amazon Web Hizmetleri’ni kullanarak ihtiyaç sahibi ailelerin yakınlardaki gıda bankalarını kolaylıkla bulabilmeleri için bir uygulama geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde Houstan Gıda Bankası başka hiç bir ihtiyaç duymadan daha fazla kişiye erişmeye başladı.
Var olan kitleniz beğeniyor diye iyi bir hizmet ve ürün kalitesi sunduğunuzu düşünmeyin. Büyüme için önemli yatırımlar yapmadan önce muhtemel hataları tespit etmek ve bunları düzeltmek için kullanılabilirlik testleri yapın. Sizin için sezgisel görünen bir şey, hedeflediğiniz kullanıcılara yabancı olabilir.
Yeni çalışanların alışma sürecini hızlandırın
Yeni çalışanların işe ısınma süreci uzun zaman alabilir. Eğitimle harcanan zaman uzadıkça, iş maliyeti de artar. Eğer beş kişilik bir ekibiniz varsa bu durum büyük bir sorun teşkil etmez, ancak 30 kişilik bir şirkette işe alıştırma süreci ve eğitim bir krize dönüşebilir.
Çaylakları işe alıştırma sürecinde teknolojiden yararlanmalısınız. Halihazırda deneyimli kadronuzun vakti çok kıymetli ve yeni çalışanlarla vakit harcamaları iş kaybına sebep olacaktır. Talmundo ve Zenefits gibi uygulamalar işe alışma sürecinde çaylakların karşılaşabilecekleri karmaşık gibi görünen ama basit kağıt işlerini sadeleştirerek bir yol haritası çıkarır.
Bu tarz ugulamalar yeni çalışanların basit işleri kolaylıkla kavraması ve tamamlamasına, kazanılan zamanla branşlarına özgü alanlara odaklanmasını sağlar.
Pazarlamada doğru şeritte ilerleyin
E-postalarınızı zamanlama aracıyla bir sıraya koymanız pazarlama otomasyonu yaptığınız anlamına gelmez. Başarılı bir büyüme için kampanyaları takip ve analiz eden pazarlama araçlarına yatırım yapın.
Örneğin Rival IQ, faaliyet gösterdiğiniz endüstrideki rakiplerinizin sosyal medya hesaplarını analiz ederek bir kıyaslama yapmanıza olanak tanıyor. Eğer diğer markalar sosyal medyada paylaştıkları harika bir video ile daha fazla takipçiye erişirse, bu uygulama size haber ediyor. Öte yandan SEMRush’a ait Keyword Magic, içeriklerinizin etkisini arttıran SEO stratejileri sunarak kullanıcı kitlenizi arttırma veya yeni alanlara giriş yapma şansı tanıyor.
Bu yardımcı araçlar pazarlama teknolojisinde size yardımcı olabilecek yüzlerce üründen sadece bir kaçı. Konu pazarlama fonksiyonları ise dışarda bir yerde işinizi kolaylaştıracak çözümler sunan teknolojiler bulabilirsiniz. Bu teknolojileri büyümenize fayda sağlayacak yönde kullanabilirsiniz.
Kaynak:https://readwrite.com