Tarımda Teknoloji Devrimi: Yabani Ot Avcısı Robotlar İş Başında

Yaban ot avcısı robotlar ile daha sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturmak mümkün olabilir.

Amerika’nın Ohio eyaletinde bir çiftlikte yabani otlarla mücadele amacıyla 2 akıllı tarım robotu faaliyete geçirildi. Robotlar geçtiğimiz yıl 12 hektarlık alanda mahsül ayıklamak için görev başı yaparken, 4.300 kiloluk ağırlıklarıyla tarlada geziniyor ve lazerle tarama yaparak tespit ettiği yabani otları yine lazerle yakarak yok ediyor.

Motor sesleri dışında son derece sessiz çalışan robotların sadece birisi 1 saat içinde 100 bin yabani otu tespit edip ortadan kaldırıyor.

Tarım robotunun geliştiricisi Carbon Robotics, diğer robotik tarımsal girişimlerde olduğu gibi bu makinelerin erozyonu önleme, toprak bozulmasını azaltmaya yardımcı olma, çiftçilerin kimyasal kullanımını büyük ölçüde azaltma hatta tamamen ortadan kaldırılmasına yardımcı olabileceğini vurguluyor.

Yabani otlar yok eden kimyasalların toprağa zarar vermesi ve kanser risklerini artırması nedeniyle kullanımında kısıtlamaya gidilmek istenmesi bir süredir Amerika’daki çiftçileri baskı altına almıştı. Kimyasallara ihtiyaç duymadan, ultraviyole ışık yardımıyla yaban otlarının yok edilmesi tarıma büyük fayda sağlayabilir. 

Tarım robotları pazarı son yıllarda büyük bir gelişim gösteriyor. 5 yıl öncesinde bu alanda faaliyet gösteren tek bir girişim firması dahi yokken 2020 yılı itibariyle tohumlama, hasat ve çevresel izlemeye odaklı tarım robotları pazarı 5,4 milyar değerlemeye ulaştı. Bu rakamın 2026 yılına gelindiğinde 20 milyar dolar hacime ulaşması bekleniyor.

Total
0
Shares
Önceki haber

Simon-Kucher & Partners kimya sektöründeki rekabet alanlarını masaya yatırdı

Sonraki haber

Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü (61MP) Kamerasıyla Daha Yüksek Güvenlik

İlginizi çekebilir

Yeni Ürün Yöneticilerimiz: Müşteriler

İletişimin en etkin olduğu çağdayız. Sosyal medya ve online marketlere bırakılan görüşler, tüketicilerin fikirlerini önemli ölçüde değiştiriyor. Ancak müşterilerle kurulan başarılı iletişim yalnızca müşteri memnuniyetini ve sadakatini etkilemez; ürünlerimizi farklı bir perspektiften görme ve onları son kullanıcının ihtiyaçları dahilinde yenileme şansı tanır.
Devamını oku