Tinder’in Video Sohbet Özelliği Face to Face Test Aşamasında

Eş bulma odaklı sosyal medya uygulaması Tinder’den dikkat çekici yenilik.

Çöpçatanlık uygulaması Tinder, 13 ülkede test amaçlı olarak video çağrı özelliği Face to Face’i yayına aldı. Tinder bu yeni özellikle kullanıcıların birbiriyle özel telefon numaralarını paylaşmadan görüşebilmelerini mümkün kılıyor. Test aşamasında olması nedeniyle özelliğin yayına alındığı Fransa, Brezilya ve Avustralya gibi ülkelerde sadece belirli üyeler video arama gerçekleştirebiliyor.

Teknik ekip video çağrıların sunuculara yaptığı etkiyi görerek kademeli biçimde özelliği daha fazla ülkede, yeni üyelerin kullanımına açmayı planlıyor. Diğer video arama özelliklerine kıyasla Tinder’in video çağrı özelliği ancak iki tarafın da onayı olursa gerçekleşebiliyor. İki taraf da onay verdikten sonra çağrı yapma tuşu aktif hale geliyor.

Video çağrılar için getirilmiş kurallara uyulması şart koşulmuş durumda. Bu kurallar arasında çıplaklık olmaması, cinsel içeriğin yer almaması, nefret söylemi, şiddet ve yasa dışı faaliyetler bulunuyor.

Yetkililer iletişimin önemli olduğunu ve bölünmüş ekranda gerçekleştirilen sohbet ile kullanıcıların gerçekten kiminle ilgilendiklerini görmelerini sağlamayı umduklarını dile getiriyor. Video arama bittikten sonra her iki taraf da tekrar aramanın yapılıp yapılmaması konusunda oy veriyor. Ayrıca kullanıcılar video aramalar esnasında belirtilen kurallara uymazlarsa, raporlama özelliği de getirilmiş durumda.

Kaynak

Total
0
Shares
Önceki haber

Mynet Funpac’ten 6 Ayda Zirveye Çıkan 4. Oyun

Sonraki haber

Yapay Zeka, Akıllı Şehirlerin Yönetimine Aday

İlginizi çekebilir

Redington’ın markalardan Ivanti ile mobil iş süreçleri daha güvenli ve daha verimli

Redington’ın mobil cihaz güvenliği ve kurumsal mobil yönetim alanında dünya lideri markası Ivanti, Bilyoner’le gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında bir başarı hikayesine imza attı. Mobil cihaz yönetiminde Ivanti çözümlerini kullanan Bilyoner, bilgiye ve veriye erişimini yüzde 70 hızlandırırken BT ekiplerinin destek sürelerinde günde 58 dakikalık bir tasarruf sağladı. Bütün bu uygulamalar sonunda Bilyoner’in üretkenliği yüzde 34 arttı.
Devamını oku