Volvo Araçları Yoldaki Tehlikeler İçin Birbirini Uyaracak

Volvo, araçları arasında iletişim kurmayı sağlayan teknolojileri tüm modellerinde standart haline getirmeyi ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Volvo, araçları arasında iletişim kurmayı sağlayan teknolojileri tüm modellerinde standart haline getirmeyi ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Otomobil dünyasının güvenilir markalarından Volvo, 2016 yılında 90 Serisi araçları için Tehlike Lambası Uyarısı ve Kaygan Yol Alarmı sistemlerini sunmuştu. Bugüne kadar sadece Norveç ve İsveç’te kullanılan araçlar, yakında tüm bir Avrupa’da sürülebilir olacak. Volvo, sistemin daha önceki modellere de uyarlanabileceğini söyledi.

Araçtan araca iletişim teknolojisi bulut tabanlı bir iletişim ağı kullanarak Tehlike Lambası Uyarısı ve Kaygan Yol Alarmı sistemlerinin saptadığı tehlikelerin araçlar arasında iletilmesini sağlıyor. Örneğin bir Volvo aracı tehlike lambalarını yaktıysa, çevredeki Volvo araçlarının durumdan haberi oluyor.

Kaygan yol uyarısı ise sürekli olarak daha ileride olan araçlardan yol durumu hakkında  anonim şekilde bilgi toplayıp, önceden sürücüyü uyarıyor.

Volvo Arabaları Güvenlik Merkezi Başkanı Malin Ekholm konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Gerçek zamanlı olarak güvenlik verilerinin araçlar arasında paylaşılması, olası kazaların önüne geçmekte yardımcı olacak.” dedi.

Bu yılın başında Volvo bir açıklamada bulunmuş ve 2020 model araçlarında hız limitini saatte 180 km ile sınırlayacağını açıklamıştı. Volvo’nun bir sonraki hedefi ise sizlere daha önce aktardığımız; Avrupa’da kanunen standartlaşması zorunlu hale getirilen araç içi sürücü takip sistemi ve alkol ölçer sistemlerini araçlarına dahil etmek.

Kaynak: TechCrunch

Total
1
Shares
Önceki haber

iOS 13’ün Detayları Sızdırıldı: Yeni Güncellemeden Tüm Detaylar

Sonraki haber

Kanadalı Şirket Nemi İçilebilir Suya Çeviren Cihaz İcat Etti

İlginizi çekebilir

Siber saldırılara karşı en güçlü savunma yama yönetimi

2021’de en az 1 şirket her 11 saniyede 1 fidye yazılımı içeren bir saldırı yaşadı ve fidye yazılımı hasarının maliyeti 2015’e kıyasla 57 kat artışla 20 milyara dolara ulaştı. Bu yıl siber saldırıların küresel maliyetinin 6 trilyon dolara, 2025 yılında da 10,5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Hükümetler ve şirketlerin en öncelikli konularından biri olan siber saldırıları engellemenin en güçlü çözümlerinden biri olarak yama ve zafiyet yönetimi öne çıkıyor. Özellikle yazılım açıklarından kaynaklanan tehditlere karşı risk tabanlı bir yama yönetimi yaklaşımı benimseyerek korunmak mümkün.
Devamını oku