
Mustafa Gündoğdu
12 yazı
MP3 25 Yaşında!
90’ların ve 2000’lerin başında müziğe ulaşımda adeta devrim yaratan .mp3 formatı, 25 yaşına bastı. Bugün artık mp3’ü çok tercih etmesek de müziğin bugünkü şeklini almasında .mp3’ün payını herhalde kimse yadsıyamaz…
Hoparlörde Kablosuz Özgürlük Dönemi
Günümüzde müziğin dijitalleşmesi ve kolay ulaşılabilirliğinden bahsettikçe, buna uygun ekipman ihtiyacı da o paralelde şekilleniyor. Bu noktada da bluetooth aktif hoparlörler hayatımızı kolaylaştırıyor.
Deezer Yeniden Türkiye’de
Online müzik platformları denince ilk akla gelen 2-3 markadan biri olan Deezer, Türkiye’deki pazar payını artırmak için kolları sıvadı. Aylık olarak 16 milyon faal kullanıcısı olan Deezer’ın yetkilileri, Türkiye’yi olağanüstü bir pazar olarak gördüklerini dile getiriyor.
Wi-Fi 6 Sertifikasyona Başladı
Bugüne kadar daha çok 5G protokolünü duyduk. Bunun da nedeni interneti yoğunluklu olarak cebe endekslememizden kaynaklanıyor. Bu doğru; 5G bizi daha da hızlandıracak. Peki ama Wi-Fi 6?...
‘Getir Götürünüzü’ Cebinizden Halledin
Mustafa Gündoğdu son dönemlerin en çok kullanılan market uygulamaları hakkında yazdı.
Elektroniklerinizi Atmayın, Dönüştürün
Araştırmalara göre dünyadaki altın rezervinin 20 yıla kadar, çinkonun ise 40 yıla kadar tükeneceği tahmin ediliyor. Bu durum geri kazanımın önemini bir kez daha gündeme getirirken, burada e-atıklara önemli bir yer açmamız gerekiyor.
Bırakın Kahvenizi Telefonunuz Yapsın
Kahve ile ilgili ipuçlarını alabileceğiniz uygulamaları biliyor musunuz?
FinTech Girişimlerini RegTech ve InsurTech Sırtlayacak
2010’ların başından bugüne katlanarak büyüyen FinTech yatırımlarında, gelecekte iki alt sektör ciddi oranda ön plana çıkacak. Bunlardan ilki regülasyon teknolojileri diye tabir edilen RegTech ve sigorta teknolojileri olarak anılan InsurTech…
Yerli ve Milli İşletim Sistemi Pardus’a Göç Başladı
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilmeye devam edilen Pardus; kodu açık, özgür, yani açık kaynak kodlu bir yazılım. Kodu kapalı olan ve lisanslı satılan ürünlerden, açık kaynak kodlu sistemlere geçişe de göç deniyor. Son dönemde Türkiye’de de bir Pardus göçü yaşanıyor.
Geleceğin Canavarları: Tek Kartlı Bilgisayarlar
Tek bir karttan (single board) oluşan bilgisayarlar… Böyle deyince akla gelen ilk soru ‘Tek kartlık bilgisayar mı olur?’ oluyor ister istemez. Fakat son yıllarda Türkiye’de de oldukça büyük bir ilgi uyandıran bu minik bilgisayarlar, sadece işlevselliğiyle değil fiyatıyla da şaşırtıyor.