Yeni Nesil Girişim Kültürünü Benimseyen Şirketler Globalde Öne Geçiyor

Kurum içi girişimcilik, büyük şirketlerin bilgi birikimini, çevik ekiplerin inovasyon anlayışıyla buluşturuyor.

Büyük ölçekli şirketlerin inovasyon konusunda hantal kaldığı yanılgısı, iş dünyasında hiç de yabancı olmadığımız bir fenomen. Oysa yıllardır yükselişte olan girişimcilik furyası, inovasyonu her ölçekten kurum için erişilebilir hale getirdi. StartersHub’da büyük şirketlerin genç ve parlak girişimcilerden aldığı hizmetlerle işini daha verimli yapmasına alışkınız. Ancak bu kez bir başka girişimcilik türüne, kurum içi girişimciliğe dikkat çekmek istiyorum.

Yükselen Girişimcilik Modeli: Kurum İçi Girişimcilik

Girişimcilik furyasının etkilediği tek kitle şahıs şirketi sahipleri veya adayları değil. Başarılı bir kariyere sahip olan, büyük ölçekli kurumlarda yazılım uzmanı, profesyonel danışman, satış direktörü ve benzeri işler yapan herkesin içindeki o girişim ruhunun, inisiyatif alma eğiliminin son yıllarda arttığını görüyoruz. Bu durumun en güzel meyvelerinden biri de kurum içi girişimcilik oldu. Büyük ölçekli şirketler, kendi ekiplerinin yeni proje ve çalışmalarını destekleyerek, sektörel uzmanlıklarını ve bilgi birikimlerini yenilikçi yaklaşımlarla harmanlıyor ve ortaya kusursuz çözümler çıkıyor. Bu çözümler sadece yerel pazara değil, global ihtiyaçlara da etkili yanıt verebilme potansiyeline sahipler.

MV Holding’den hemen bir örnek verelim. MV Holding olarak konaklama sektöründe yaptığımız otel yatırımlarının ardından, 2013 yılında Residorm markası altında öğrenci yurtları işletmeciliğine başladık. Öğrenci yurtları yapısı gereği yılın bazı dönemlerinde çok yoğun bir yönetim verimliliğine gerek duyan kurumlar. Bu nedenle çok iyi bir ölçeklenebilirliğe ihtiyaçları var. Dahası, kağıt evraklarla yürüyen kayıt işlemleri, bazen haftalarca yurdun diğer tüm süreçlerini kilitliyor. Üstelik bu sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde ciddi bir ihtiyaç.

Türkiye’den Bir Kurum İçi Girişimcilik Örneği: Livinsoft

Çeşitli sektörlerde yatırımı olan bir holdingin bilgi birikimini, dijital teknolojiler üzerinde uzman bir ekibin yenilikçi yaklaşımıyla birleştirdik ve bulut tabanlı yurt yönetim çözümü Livinsoft’a hayat verdik. Globalde de Türkiye gibi yetersiz ve yüksek maliyetli olan yurt yönetim yazılımlarına getirilen bulut tabanlı alternatif, yurtların ciddi biçimde ihtiyacı olan hızı, verimliliği ve esnekliği sağlıyor.

Dahası, dijital dünyanın içine doğan gençlerin ihtiyaç duyduğu online etkileşim sayesinde teknolojiye daha hızlı adapte olabilen yurtlar rekabette öne geçiyor. İki yıllık yoğun bir çalışmayla kullanıma hazır hale getirilen Livinsoft’u üç ayrı şehirde, toplam 4 bin yatak kapasitesiyle çalışan Residorm şubelerinde uygulamaya aldık. Elde edilen verimlilik artışı ve kullanıcı memnuniyeti sonrasında ise MV Holding bünyesinde geliştirilen Livinsoft’u Türkiye ve Avrupa’ya açmaya karar verdik. Ardından kendi grubumuz dışına ilk satışlarımızı gerçekleştirmemiz ve hem yurt sahibi hem de yurt yöneticilerinden gördüğümüz ilgi ve pozitif geri bildirim bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu teyit etti.  

Livinsoft’un globalde ilham verici bir başarı hikayesine dönüşeceğine inanıyoruz. Ancak Livinsoft’un ötesinde, dünyada hızla yaygınlaşan kurum içi girişimciliğe Türkiye’de öncülük eden kurumlardan biri olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Total
4
Shares
Önceki haber

Akıllı Teknolojiler Turizm Sektöründe Konfor ve Güvenlik Sağlıyor

Sonraki haber

İsviçre Posta Servisi Laboratuvar Numuneleri Teslimatında Drone Kullanıyor

İlginizi çekebilir