CoAtNet olarak adlandırılan yapay zekâ, her bir tuşun ürettiği benzersiz sesi temsil eden spektrogramlar kullanılarak eğitildi. MacBook’tan 20 santimetre uzağa yerleştirilen bir akıllı telefon kullanılarak tuş basımlarının deşifre edilmesinde %95’lik bir başarı sağlandı.
Çalışmanın yazarlarından Dr. Ehsan Toreini, modern akıllı cihazların çoğunun mikrofonlarla donatılmış olması nedeniyle “bu tür modellerin ve bu tür saldırıların doğruluğunun artmasını” beklediğini söylüyor. Ekip ayrıca yapay zekalarını Zoom ve Skype aramaları üzerinde de test etti ve %93 doğruluk seviyesine ulaştı.
Hemen paniğe kapılmaya gerek yok. Mevcut modelde bazı bariz sınırlamalar var. Klavyeler arasındaki sesler farklılık göstereceğinden CoAtNet’in her klavye türüne göre uyarlanması gerekiyor. Yapay zekayı bir MacBook’taki 36 tuşun her birine farklı parmaklar ve değişen basınç seviyeleri kullanılarak arka arkaya 25 kez basarak eğittiler.
Ayrıca, yapay zekâ Shift tuşu ile büyük ve küçük harf yazmayı yeteri kadar ayırt edemiyor. Bu nedenle şifrenizi belirlerken büyük ve küçük harfler, sayı ve semboller kullanmak iyi bir başlangıç olabilir.